Principals espècies de fauna protegida.

A continuació es descriuen a grans trets les característiques i biologia de les principals espècies de fauna salvatge protegida que habita ambients urbans i que té en entorns humanitzats la major part d’efectius de les seves poblacions. S’esmenta també quin és el període reproductor per a cada espècie, entès aquest com el període comprès entre l’inici de la construcció o reparació  del niu fins que els polls volanders i els adults l’abandonen; cal tenir present que el període reproductor no és només la fase d’incubació dels ous o d’alimentació de les cries.

 

 

 

 

 

 

Principals espècies protegides al medi urbà.

Oreneta vulgar (Hirundo rustica) Més informació
Oreneta cuablanca (Delichon urbicum) Més informació
Falciot negre (Apus apus) Més informació
Falciot pàl·lid (Apus pallidus) Més informació
Ballester (Apus melba, Tachymarptis melba) Més informació
Ratpenats (ordre Quiròpters, diverses espècies) Més informació

 

 

Altres espècies

Altres espècies presents en edificacions i entorns humanitzats, però que tenen bones poblacions en el medi natural són les següents:

  • Gralla (Corvus monedula). Comencen a criar a mitjan maig. Els polls surten normalment al juny i volen de finals de juny a mitjans de juliol.

 

  • Òliba (Tyto alba). Es poden reproduir pràcticament en qualsevol època de l’any. El més normal és una o dues postes l’any.
  • Mussol comú (Athene noctua). Inicia la nidificació a finals de març i els polls ja han abandonat el niu al juliol.

 

  • Falcó pelegrí (Falco peregrinus). Posta durant el mes de març. Primers vols des de començaments de maig fins a mitjan juny.
  • Xoriguer comú (Falco tinnunculus). L’època de posta pot variar molt, però les primeres postes s’inicien al mes d’abril. Els darrers polls abandonen el niu al juliol.

 

  • Dragó rosat (Hemidactylus turcicus)
  • Dragó comú (Tarentola mauritanica)